Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Vrijdag, 22 januari 2021
Modelspoor
Modelbesprekingen
Roco Fcs 090 in 1:87
Tekst: Erik Kruithof

In 1962 leverde de Duitse fabrikant van spoorwegmaterieel Talbot uit Aken aan de DB een nieuwe serie zelflossers. Deze wagens werden door de DB onder de typeaanduiding Otmm 70 in dienst gesteld. Deze typeaanduiding werd later gewijzigd in Fcs 090.

Het model
Het Roco model van de Fcs 090 is in de huidige Roco catalogus verkrijgbaar in bruine uitvoering (46132) van de DB uit tijdperk IV. Naast deze uitvoering van de DB is het model ook nog leverbaar in DR (47414) en DB (46096) kleurstelling uit tijdperk III.

Het Roco model van de Fcs 090 in 1:87.

Het Roco model van de Fcs 090 is goed gedetailleerd uitgevoerd en heeft goede loopeigenschappen. De, met name kleinere, opschriften van het model hadden duidelijker kunnen zijn. De wagen beschikt over een (kort)koppelingsschacht en de nodige losse onderdelen welke nog op de wagen gemonteerd dienen te worden. De handleiding is duidelijk over de plaatsing van deze onderdelen, maar het plaatsen van met name de remblokken kost de nodige moeite. De wagen is beladen met een plasticplaat imitatiekolen. Deze plaat kan eenvoudig worden verwijderd om de wagen van een eigen lading te voorzien. Het model is niet afgewerkt om zonder lading te rijden.

Conclusie
De Roco model van de Fcs is een standaard model goederenwagen van de DB welke op de Duitse modelbaan niet mag ontbreken en ook op de meeste andere modelbanen zijn weg kan vinden.

Rapport ++ + +/- - --
Loopeigenschappen x
Detaillering x
Opschriften x
Belading x
Onderhoud x
Prijs/Kwaliteit x
Totaal oordeel x

 Advertentie
Advertentie link: http://www.moselwein-bahn.eu/
 Info
U kunt uw eigen kopij insturen naar onze redactie.
 PDF-versie
Klik hier voor een PDF-versie.
 Medewerkers