Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Vrijdag, 22 januari 2021
Modelspoor
Modelbesprekingen
Roco Samms710 in 1:160
Tekst: Erik Kruithof

In deze voorlopig laatste modelbespreking in deze serie komt de Samms710 van Roco in 1:160 aanbod. In het voorjaar van 2005 zal er weer een nieuwe serie modelbesprekingen starten.

Het model
Het Roco model van de Samms710 is in de huidige dunne Roco N catalogus nog verkrijgbaar in zwarte uitvoering (25316) van de DB uit tijdperk IV. Via bv. eBay zijn nog een redelijk aantal kleur- en ladingvarianten verkrijgbaar.

Het Roco model van de Samms710 in 1:160.

Het Roco model van de Samms710 is een redelijk gedetailleerd model met goede loopeigenschappen en beschikt als een van de weinige Roco N goederenwagens over een echte kortkoppelingsschacht volgens de NEM-norm. De, met name kleinere, opschriften van het model hadden duidelijker kunnen zijn. Ook beschikt het model over enkele losse onderdelen welke nog op de wagen gemonteerd dienen te worden. Hiervoor is geen montagehandleiding bijgevoegd, maar de plaatsing wijst zich eigenlijk wel van zelf. De wagen is beladen met zes plastic buizen met het opschrift "Hes Halberg". Ook zonder of met een eigen lading is deze wagen goed te gebruiken.

Conclusie
De Samms710 van Roco is een redelijk afgewerkt model voor het zware goederenvervoer op uw modelbaan.

Rapport ++ + +/- - --
Loopeigenschappen x
Detaillering x
Opschriften x
Belading x
Onderhoud x
Prijs/Kwaliteit x
Totaal oordeel x

 Advertentie
Advertentie link: http://www.moselwein-bahn.eu/
 Info
U kunt uw eigen kopij insturen naar onze redactie.
 PDF-versie
Klik hier voor een PDF-versie.
 Medewerkers