Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Woensdag, 25 november 2020
Actueel
Oostenrijk
Pinzgauer Lokalbahn
Pinzgaubahn weer volledig open 15/09/2010
Door: Niels Kruithof

Op zaterdag 11 september 2010 reed voor het eerst sinds 5 jaar weer een trein naar Krimml in Oostenrijk. Tijdens de erge wateroverlast in de zomer van 2005 was het smalspoor traject Zell am See – Krimml over grote delen weggespoeld.

Eerder was onder de ÖBB het trajectdeel van Zell am See naar Bramberg al weer in gebruik genomen. In 2008 had het Land Salzurg de spoorlijn van de ÖBB overgenomen met als doel om de volledige spoorlijn te herstellen. Daarmee is de spoorlijn het lot van sluiting dat bij andere zijlijnen in Oostenrijk aan de orde is succesvol ontlopen. Sinds de overname rijdt de SLB Pinzgauer Lokalbahn namelijk op het traject, waarbij deels nieuw materieel wordt ingezet en de dienstregeling is verbeterd. Daar komt nu de heropening van de volledige spoorlijn bij. Ter gelegenheid van de heropening reden twee feesttreinen naar Krimml. Van de treinen was daarbij een trein voorzien van een schild met het volgende gedicht:

Heut’ fahre ich zum ersten Mal
5 Jahr’ ist’s her – durch’s grüne Tal
Grüß’ euch, ihr Berge – ich wollt’ noch nicht geh’n
Ich hoffte auf ein Wiederseh’n!


In Krimml vonden aansluitend nog diverse feestactiviteiten plaats.

 Advertentie
Advertentie link: http://www.moselwein-bahn.eu/
 Info
Heeft u nog nieuws of aanvullingen op nieuwsberichten stuur deze dan naar onze nieuwsredactie.
 Medewerkers