Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Woensdag, 25 november 2020
Actueel
Luxemburg
CFL
Stadler dubbeldekstreinstellen voor de CFL 10/10/2010
Door: Niels Kruithof

De Luxemburgse spoorwegmaatschappij CFL heeft acht nieuwe dubbeldekstreinen bij Stadler uit Zwitserland besteld. De driedelige dubbeldekstreinen kunnen zowel in Luxemburg als Duitsland rijden en zijn bedoeld voor de treindienst op het traject Luxemburg – Koblenz. De waarde van de order bedraagt ongeveer 60 miljoen Euro.

De dubbeldekstreinstellen worden geleverd vanaf 2014. Elk treinstel heeft 300 zitplaatsen en kan 24 fietsen vervoeren. Met in de instroom van de nieuwe treinstellen zullen de huidige Regional-Express treinen tussen Luxemburg en Trier worden vervangen door een elk uur rijdende Regional-Express van Luxemburg via Trier naar Koblenz. Tussen Trier en Koblenz is het voorzien dat de trein gecombineerd rijdt met de Regional-Express van Koblenz via Trier richting Saarbrücken. Voor deze treindienst loopt op het moment een Europese aanbesteding. De vervoerder kan voor het materieel zich hierbij aansluiten bij de bestelling van de CFL dubbeldekstreinstellen, of ander materieel bestellen onder de voorwaarde dat het gecombineerd kan rijden met de CFL dubbeldekstreinstellen.

Binnen de huidige bestelling van de CFL is ook nog een optie voorzien voor de levering van zes extra tweesysteem dubbeldekstreinstellen aan de CFL zelf. Ook zijn er nog een tweetal opties voor de levering van tien respectievelijk vijftien dubbeldekstreinstellen die alleen op het Luxemburgse spoorwegnet kunnen worden ingezet.

 Advertentie
Advertentie link: http://www.moselwein-bahn.eu/
 Info
Heeft u nog nieuws of aanvullingen op nieuwsberichten stuur deze dan naar onze nieuwsredactie.
 Medewerkers