Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Woensdag, 25 november 2020
Actueel
Modelspoor actueel
Piko
Piko nieuws 2011 31/12/2010
Door: Niels Kruithof

(Update) Als eerste grotere fabrikant is van Piko het nieuws voor 2011 bekend geworden. Als nieuwe modellen komen bijvoorbeeld de BR 118.4 van de DR, dubbeldeksrijtuigen van de DR, de BB 25000 in diverse varianten van de SNCF en het treinstel GTW 2/6 van fabrikant Stadler uit. De GTW 2/6 zal Piko ook uitbrengen in de varianten van Arriva (diesel) en Veolia (elektrisch). Daarnaast verschijnt als Nederlands model tevens een kleurvariant van de G 1206 in de uitvoering van ACTS Portfeeders.

Naast de HO modellen, verschijnt de dieselloc G 1206 voor het eerst ook in de schaal TT. Nadat Piko in de laatste jaren voor een Franse importeur ook weer spoor N modellen uitbracht, zullen deze modellen voortaan tevens in het algemene programma worden opgenomen. Bovendien komt de G 1206 in een aantal varianten ook in spoor N uit en zal het elektrische treinstel Talent 2 van de DB tevens in spoor N worden uitgebracht.

Het HO, TT en spoor G nieuws is hier te bekijken: 
www.drehscheibe-online.de.

Laatste update door: Niels Kruithof, op 31/12/2010.

 Advertentie
Advertentie link: http://www.moselwein-bahn.eu/
 Info
Heeft u nog nieuws of aanvullingen op nieuwsberichten stuur deze dan naar onze nieuwsredactie.
 Medewerkers